Ander werk

Het Mooiste Lied

Wanneer Salomo zijn huishouden in Jeruzalem inruilt voor de oase van Ein Gedi, ontmoet hij daar Shula. Een mooi meisje, gebruind door haar gedwongen werk in de wijngaard van haar broer. De jonge koning toont interesse in haar, waardoor haar moeder haar wegstuurt naar familie in het noorden. Shula's hart is echter aangeraakt en ze vreest dat het onmogelijk zal zijn om de koning te vergeten. Teleurgesteld vertrekt Salomo weer naar huis, waar hij een klein jaar later, opnieuw Shula tegenkomt.

Het mooiste lied vertelt de liefdesgeschiedenis uit het bijbelse Hooglied. Een lofzang van een koning voor zijn bruid.

Nu compleet hier te lezen op Wattpad.

 

tussenshape

Het Hart Volgt

In haar laatste jaar aan de universiteit, krijgt Liora Reens te horen dat haar ouders willen emigreren. En dat ze haar dochtertje van drie mee willen nemen. Geschokt beseft Liora dat ze niets heeft om haar ouders tegen te gaan, maar toch bindt ze de strijd aan. 

Geholpen door Robert, haar mentor en promovendus aan dezelfde universiteit, zet ze alles op alles om haar dochter te kunnen houden. Een schokkende ontdekking en een verrassend voorstel zetten haar leven volledig op de kop. 

Durft ze haar hart opnieuw bloot te geven en bovenal, kan ze zijn hart accepteren?

Nu te lezen op Wattpad!

Hier te koop!

2nd Runner Up van de Wattned Netties 2017 choice awards in de categorie: romantiek.

Bewaard

Mijn naam is Kessiana Alexandra Dantem. Ik ben geboren op de dag dat de revolutie eindigde.

Aan het eind van de tweeëntwintigste eeuw is de eens zo machtige Amerikaanse bevolking gereduceerd tot een tiende van wat ze ooit was. De overlevenden van de enorme branden en de ziekte die daarop volgde, beginnen overnieuw. Een schone lei, met gebruik van schone technologieën en een verbod op het onherstelbaar gebruik van levend materiaal. Hout is verboden. Boeken zijn demonstratief verbrand. Niemand mag nog een boek in bezit hebben, want daarop staat onherroepelijk de doodstraf.

Een kleine groep biedt echter stil verzet. Zij zien de boeken als een herinnering aan de balans die ooit bestond. Deze groep, de Bewaarders, beschermen de laatste boeken die er nog bestaan in de nieuwe wereld; de boeken die Kessia op een dag vindt in de achterste grot in de Canyons, waarnaast ze woont.

Wanneer ze voor het eerst een echt, papieren boek openslaat, ontdekt ze een gave die haar wildste dromen te boven gaat.

Compleet te lezen op Wattpad!

Hier te koop!

Winnaar 2de plaats van de Wattned Netties 2016 choice awards voor beste tienerfictie.

tussenshape

 "Write a short story every week. It's not possible to write 52 bad stories in a row."

Ray Bradbury

52 weken was mijn project in 2014 om mezelf aan het schrijven te houden. Het is me niet gelukt om elke week iets te posten, maar ik ben toch erg tevreden over wat ik het afgelopen jaar geproduceerd heb. Hieronder staan de weken die ik gepost heb en mocht je meer willen weten/ horen/ lezen over één van de verhalen, dan kun je dat laten weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

week 1 - week 2 - week 3 - week 4

Elke week iets schrijven betekend (helaas voor de fans) niet dat ik ook elke week hetzelfde verhaal update. In dit geval is week 5 het tweede hoofdstuk van een fanfic geworden.

week 6 - week 7 - week 8 - week 11

Week 13 is een oefening in perspectief. Twee keer hetzelfde intro vanuit een andere persoon en in een andere tijd.

week 14

Ik schaam me diep, maar ik heb 15 weken lang niets gedaan aan mijn 52 weken project. Ik heb natuurlijk wel geschreven, maar elke week een stukje met een update hier is er drastisch bij in geschoten. Misschien kan ik het nog een beetje goedmaken door nu weer trouw elke week een stukje te posten. Om te beginnen bij hoofdstuk 3 van mijn Loki fanfic: week 29

Week 30 is het begin van een nieuwe fanfic. En week 31 het vervolg.

Week 32 is een snippet uit het verhaal waar ik nu mee bezig ben.

Voor week 33 heb ik een verhaal uit de kast getrokken waar ik in 2002 mee begonnen ben. Eén van die vele beginnetjes zonder plot, outline of einde. Kleine schrijf-oefeningetjes, lapjes tekst waaruit ik wellicht ooit nog zinnen kan gebruiken.

tussenshape